GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Mechanische ventilatie reinigen

Wij reinigen uw mechanische ventilatiesysteem!

Mechanische ventilatie reinigen Steenwijk

Mechanische ventilatie reinigen Steenwijk? Het merendeel van de ventilatiesystemen staat het hele jaar door te draaien. Na verloop van tijd raken de luchtkanalen en de ventilator vervuild. De kracht van het mechanisch ventilatiesysteem neemt hierdoor flink af.

Ventilatiesystemen die niet goed onderhouden worden zijn ook minder goed voor uw gezondheid doordat deze het binnenklimaat verslechtert. In ventilatiekanalen zitten bacteriën en schimmels die zich vermenigvuldigen en via de lucht verspreid worden door uw huis. Deze lucht is niet goed om in te ademen. Dit kan na verloop van tijd zorgen voor vervelende gezondheidsklachten.

Gemiddeld genomen neemt de werking na 2 jaar zonder onderhoud al zo’n 20% tot 30% af. Om te zorgen dat de mechanische ventilatie in optimale conditie blijft is het aan de raden om de mechanische ventilaties één keer in de vier jaar te reinigen. Door het onderhoud regelmatig uit te laten voeren, gaan de ventilatiebox en de luchtkanalen ook langer mee.

Zoekt u iemand om uw mechanische ventilatie te laten reinigen? Maak dan een afspraak door te bellen naar 0521 201 618. Wij helpen u graag met uw mechanische ventilatie reinigen Steenwijk!

Mechanische ventilatie schoonmaken

Mechanische ventilatie schoonmaken is erg belangrijk voor de kwaliteit van het binnenklimaat. Het is belangrijk om de ventilatiebox eens in de twee jaar grondig te reinigen en het ventilatiesysteem eens in de vier jaar specialistisch te laten inspecteren en reinigen.

U kunt ons bereiken voor het schoonmaken van uw mechanische ventilatie. Tijdens een onderhoudsbeurt reinigen wij de ventilatiebox en worden de ventielen en luchtkanalen geïnspecteerd en schoongemaakt.

Om te beoordelen of het ventilatiesysteem goed staat afgesteld kunnen wij de zuigcapaciteit testen. Hier hebben wij speciale apparatuur voor. Zo weet u zeker dat uw ventilatiesysteem weer optimaal functioneert.

Wilt u weer een schoon en goed werkend ventilatiesysteem? Neem dan gerust contact op via 0521 201 618.

Ventilatiesysteem reinigen

Wanneer een ventilatiesysteem niet goed onderhouden wordt, is dit de perfecte verzamelplek van stof, bacteriën en schimmels. Dit heeft een negatieve invloed op de luchtkwaliteit in huis en de werking van het systeem.

Een schoon en goed werkend ventilatiesysteem zorgt de juiste luchtvochtigheid zodat u geen last heeft van klachten als hoofdpijn, keelpijn, huidklachten, longaandoeningen en diverse allergieën.

Het schoonmaken van het ventilatiesysteem is daarom erg belangrijk voor de gezondheid van u en uw huisgenoten.

Wilt u uw ventilatiesysteem laten reinigen door een ervaren vakman? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Steenwijk op 0521 201 618.

Ventilatie reinigen

Heeft u last van veel stof en schimmel in of rondom uw mechanisch ventilatiesysteem? Dan raden wij u aan om op korte termijn de ventilatie te reinigen. Een vervuild ventilatiesysteem heeft een negatieve invloed op de gezondheid doordat de luchtkwaliteit verslechterd.

Hierdoor worden kunnen u en uw huisgenoten last krijgen van gezondheidsklachten zoals een droge keel, een snotneus, hoofdpijn, veelvoudig hoesten door beginnende longaandoeningen of allergische reacties.

Naast de aanwezigheid van stof en schimmel zijn er ook andere signalen waaraan u kunt herkennen dat het tijd is om de ventilatie te reinigen. Maakt het ventilatiesysteem bijvoorbeeld een bijgeluid? Dan is een vervuild ventilatiesysteem hier vaak de oorzaak van.

Is uw ventilatiesysteem al jaren niet schoongemaakt? Dan is het aan te raden om eens een afspraak te maken voor een ventilatiereiniging. Zo weet u zeker dat de luchtkwaliteit is huis goed is en het ventilatiesysteem optimaal functioneert.

Wilt u uw ventilatie reinigen? Maak dan gerust een afspraak met Schoorsteenveger Steenwijk via 0521 201 618.

Zelf mechanische ventilatie schoonmaken

Het onderhoud aan een ventilatiesysteem kunt u het best overlaten aan een professional maar u kunt ook zelf uw mechanische ventilatie schoonmaken. Wanneer u toch zelf uw mechanische ventilatie gaat schoonmaken, is het belangrijk dat u voorzichtig te werk gaat.

U moet zien te voorkomen dat de ventilator beschadigd raakt. Het systeem kan anders uit balans raken waardoor het ventilatiesysteem meer lawaai maakt en niet meer goed functioneert. Daarnaast zorgt de onbalans voor meer slijtage.

Wilt u weten hoe u de mechanische ventilatie kunt schoonmaken? Lees dan gauw verder. Onze monteurs hebben hieronder beschreven hoe u dit het best kunt doen:

 1. Zorg dat het ventilatiesysteem uit staat. Haal eventueel de stroom eraf.
 2. Maak de deksel van de ventilatiebox . Verwijder het loszittend vuil met een stofzuiger. Indien er sprake is van hardnekkig vuil, dan kan dit losgemaakt worden met een platte schroevendraaier. Maak de ventilatiebox schoon met een vochtige doek en doe de deksel weer op de ventilatiebox.
 3. Klik of draai de ventielen los uit de behuizing. Let er dus op de ventielen na het schoonmaken weer hetzelfde moeten staan als daarvoor. Dit kunt u markeren met een stift. Reinig de ventielen met een vochtige doek en plaats de ventielen terug.
 4. Verwijder de kap van het ventilatierooster. Reinig de binnenkant van het rooster met een stofzuiger. Maak het rooster en de kap schoon met een vochtige doek. PLaats de kap terug op het ventilatierooster.
 5. Reinig de ventilatiekanalen door met een stofzuiger de kanalen in te gaan. Let er op dat u niet teveel kracht gebruikt. Zodra u merkt dat de stofzuiger niet verder het kanaal in kan, moet u de stofzuiger voorzichtig terughalen.
 6. Uw ventilatiesysteem en luchtkanalen zouden nu weer schoon moeten zijn. U kunt het systeem weer aanzetten.

Hoort u (nog steeds) een bijgeluid uit het ventilatiesysteem? Dan is het aan te raden om toch een gespecialiseerde monteur er naar te laten kijken. Schoorsteenveger Steenwijk helpt u graag. Neem contact op via 0521 201 618.

Onderhoud ventilatiesystemen

Wij helpen u graag met onderhoud ventilatiesysteem. Hierbij staan er drie onderdelen centraal:

De afzuigventielen / afzuigpunten. Dit zijn de zichtbare ronde ventielen die aangesloten zitten op het ventilatiekanaal in de muur of het plafond.

De mechanische ventilatiebox. De ventilatiebox drijft de ventilatie aan en zorgt ervoor dat de vuile lucht wordt afgevoerd naar buiten. Tijdens de beurt wordt uw ventilatiebox volledig gereinigd en weer goed afgesteld.

De ventilatiekanalen. De ventilatiekanalen transporteren de vuile lucht naar de ventilatiebox. Indien er een warmteterugwin-systeem aanwezig is wordt de schone lucht via een ander ventilatiekanaal weer de woning in geblazen.

Wilt u uw ventilatiesysteem grondig laten reinigen en goed laten afstellen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Steenwijk op 0521 201 618.

Onderhoud mechanische ventilatie

Er zijn verschillende manieren waarop een mechanisch ventilatiesysteem grondig gereinigd kan worden. De monteurs van Schoorsteenveger Steenwijk beschikken over het beste gereedschap en materiaal waarmee elk apparaat grondig gereinigd kan worden.

Op het moment dat uw ventilatie gereinigd wordt maken wij gebruik van een roterende borstelmethode. Bij deze methode maken wij gebruik van een borstel waarvan de kop draaibaar is. Door met deze roterende borstel in uw ventilatiekanalen te gaan, zorgen wij ervoor dat al het vuil loskomt van de ventilatiewanden.

Daarnaast beschikken wij over een special afzuigsysteem. Met dit afzuigsysteem kunnen wij al het loszittende vuil opzuigen, zodat de kanalen weer volledig schoon zijn. Uiteraard ruimen wij na afloop alles weer netjes op.

Wanneer u uw ventilatie grondig laat reinigen, weet u zeker dat u weer zorgeloos kunt genieten van een goed werkend ventilatiesysteem en van een gezond binnenklimaat. Daarnaast gaat uw ventilatiesysteem ook nog eens een stuk langer mee.

Wilt u uw mechanisch ventilatiesysteem laten reinigen door een ervaren monteur? Neem dan snel contact op via 0521 201 618 en maak vandaag nog een afspraak! Wij staan voor u klaar!

Achterstallig onderhoud mechanische ventilatie

Een gedeelte van de huizen in Nederland hebben een verouderd mechanisch ventilatiesysteem. Volgens een onderzoek van Klimaatbureau HIER. zijn dat meer dan 2 miljoen huizen. Daarnaast komt achterstallig onderhoud nog veel vaker voor.

Achterstalling onderhoud kan gevolgen hebben op zowel de korte- als de lange termijn. Het belangrijkste gevolg is gezondheidsklachten. Zo kunt u bijvoorbeeld op de korte termijn keelpijn hebben en/of hoesten en op de lange termijn een longaandoening ontwikkelen.

Dergelijke gezondheidsklachten ontstaan doordat meer vocht en vuil in de lucht blijft hangen. Schimmels en bacteriën krijgen kunnen zich hierdoor goed vermenigvuldigen en verspreiden. Dit verslechtert de luchtkwaliteit en is dus niet goed voor uw gezondheid.

Wilt u uw mechanisch ventilatiesysteem laten reinigen? Neem dan contact op via 0521 201 618. De monteurs van Schoorsteenverger Steenwijk helpen u graag!

WTW onderhoud

Een ventilatiesysteem kan een WTW-unit hebben die ervoor zorgt dat het huis geventileerd wordt zonder dat er warmte verloren gaat. Een WTW-unit is een warmte terug winning-unit. De unit heeft een afvoerende functie van vieze lucht en zorgt voor de aanvoer van schone lucht.

Het is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de luchtkwaliteit in huis optimaal is. Zoals eerder beschreven kan vervuilde lucht voor diverse gezondheidsklachten zorgen.

Aangeraden wordt om de WTW-unit één keer per twee jaar volledig te laten reinigen. Daarnaast raden wij u aan om de filter elk half jaar te reinigen of te vervangen. Een filter kan maar een keer gereinigd worden, daarna moet de filter vervangen worden. Zo houdt u het systeem goed schoon en blijft de luchtkwaliteit optimaal.

Wilt u onze hulp inschakelen voor WTW onderhoud? Maak dan gerust een afspraak bij Schoorsteenveger Steenwijk via 0521 201 618.

Mechanische ventilatie reinigen kosten

Het is belangrijk dat uw ventilatiesysteem regelmatig gereinigd wordt. Wij hanteren vaste tarieven voor het reinigen van een mechanisch ventilatiesysteem.

Voor een complete reiniging brengen wij €170 in rekening. Dit is inclusief de BTW.

Tijdens deze reiniging wordt de ventilatiebox grondig gereinigd. Daarnaast worden de ventielen en luchtkanalen geïnspecteerd en schoongemaakt.

Wilt u uw ventilatiesysteem laten reinigen door Schoorsteenveger Steenwijk? Neem dan gerust contact op via 0521 201 618. Wij komen graag uw mechanische ventilatie reinigen!

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Steenwijk? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Steenwijk.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Steenwijk.

Werkwijze Schoorsteenveger Steenwijk

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Steenwijk via 0521 201 618. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

 • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
 • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
 • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
 • Stook alleen geschikte brandstoffen.
 • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Steenwijk op 0521 201 618.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Steenwijk via 0521 201 618.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Steenwijk via 0521 201 618.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Steenwijk

Houtkachel

 • inclusief arbeid en btw
 • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Steenwijk heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Steenwijk

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Steenwijk

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Steenwijk nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Steenwijk

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Steenwijk mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Steenwijk

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button