GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Schoorsteen inspectie Steenwijk

Wij inspecteren uw schoorsteen en andere rookkanalen!

Schoorsteen inspectie Steenwijk

Schoorsteen inspectie Steenwijk? Het regelmatig inspecteren van de schoorsteen is noodzakelijk om veilig te stoken. Veel schoorsteenbranden ontstaan door achterstallig onderhoud. Dit is onnodig en zou niet meer mogen gebeuren. Een goed onderhouden schoorsteen vliegt niet zomaar in de brand. Daarom is schoorsteenvegen belangrijk voor de veiligheid van u en uw omgeving.

In Nederland zijn er 2000 schoorsteenbranden per jaar. Indien alle schoorstenen in Nederland regelmatig geinspecteerd en geveegd zouden worden, dan zou een groot deel van de schoorsteenbranden niet eens meer plaatsvinden. Ongelofelijk he?

Wilt u brand voorkomen door een Schoorsteen inspectie Steenwijk te laten uitvoeren? Neem dan gerust contact op via 0521 201 618.

Schoorsteenveger Steenwijk

Door jaarlijks te laten vegen blijft een schoorsteen mooi schoon. Hierdoor kunt u op een veilige manier gebruik maken van uw haard of kachel.

Gebruikt u regelmatig uw haard of kachel? Dan is het belangrijk om de schoorsteen regelmatig te inspecteren. De kans op brand en andere gevaren is aanzienlijk kleiner bij een schone schoorsteen.

Gebruikt u uw kachel het gehele jaar? Dan raden wij u aan om de schoorsteen minstens twee keer per jaar te laten kuisen. Indien u er alleen in de wintermaanden gebruik van maakt is eenmaal per jaar vegen in de meeste gevallen voldoende.

Wilt u weer een mooi schone schoorsteen? Laat uw schoorsteen dan vegen door Schoorsteenveger Steenwijk! U kunt contact opnemen door te bellen naar 0521 201 618.

Waarom schoorsteen inspectie?

Een schoorsteen inspectie levert meerdere voordelen op. Deze worden hieronder beschreven om duidelijk te maken waarom het vegen van de schoorsteen zo belangrijk is.

De staat van uw schoorsteen wordt met een inspectie in kaart gebracht. Met een visuele- of camera inspectie kan de schoorsteenveger duidelijk zien of er schade is aan de schoorsteen. Denk hierbij aan scheuren of lekkages in het rookkanaal.

Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schoorsteen die regelmatig geïnspecteerd wordt. Veiligheid is daarom een belangrijk voordeel van schoorsteenvegen.

Het vegen van de schoorsteen zorgt er ook voor dat uw haard of kachel efficiënter gaat werken. Het verhoogde rendement kan vervolgens een besparing opleveren in uw energierekening en de stookkosten.

Een andere voordeel is dat een goed onderhouden schoorsteen ook een stuk milieuvriendelijk is. Een schone schoorsteen stoot veel minder fijnstof en schadelijke roetdeeltjes uit. Dit zorgt ervoor dat schoorsteenvegen niet alleen veiliger en gezonder is voor u, het is ook beter voor het milieu.

Wilt u ook profiteren van deze voordelen ? Neem dan snel contact op via 0521 201 618.

Haard of kachel voor de eerste keer gebruiken

Als u net een nieuw huis heeft met een haard of kachel, dan is het maar de vraag of de vorige eigenaar de schoorsteen goed onderhouden heeft. Daarom is het belangrijk dat de schoorsteen eerst geïnspecteerd wordt voordat u er voor de eerste keer gebruik van maakt. Op deze manier kunt u uitsluiten dat er mankementen zijn die voor gevaar kunnen zorgen.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat er een laag creosoot aan de wanden van het rookkanaal zitten. Dit is erg gevaarlijk omdat deze roetdeeltjes in brand kunnen vliegen met een schoorsteenbrand als gevolg.

Hetzelfde geldt voor vogelnesten. Wij zien vaak vogelnesten in schoorstenen die al een tijdje niet gebruikt zijn. Ook daarom is het belangrijk om eerst uw schoorsteen te inspecteren voordat u de haard of kachel aansteekt.

Gaat u voor de eerste keer stoken en wilt u de schoorsteen eerst laten inspecteren? Maak dan gerust een afspraak met Schoorsteenveger Steenwijk op 0521 201 618.

Hoe vaak moet u een schoorsteen inspectie laten doen?

Onze schoorsteenvegers adviseren u om de schoorsteen jaarlijks minstens één keer te laten inspecteren. In een jaar tijd kan er namelijk veel gebeuren met een schoorsteen, vooral als er dagelijks gestookt wordt. Dan kan het zijn dat het rookkanaal vaker geïnspecteerd moet worden om de ontbranding van roetdeeltjes te voorkomen. Maar ook invloeden van buitenaf kunnen nadelige gevolgen hebben, denk hierbij aan een hevige storm die een regenkap beschadigd heeft.

Naast de hierboven genoemde redenen kan het ook zijn dat u zelf iets merkt tussen de periodieke controles door. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u ziet dat de schoorsteen niet meer zo goed trekt en de rook blijft hangen in het rookkanaal. Wanneer dit het geval zou zijn, dan is dat een directe aanleiding om een schoorsteeninspectie uit te voeren.

Heeft u ook last van een schoorsteen die niet meer trekt? Of wilt u graag dat uw schoorsteen eens goed geïnspecteerd wordt? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Steenwijk via 0521 201 618.

Hoe ziet een schoorsteen inspectie eruit?

Om een schoorsteen te inspecteren zijn er twee methodes die gebruikt kunnen worden. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen een visuele inspectie en een camera-inspectie.

In het geval van een visuele inspectie wordt de schoorsteen met het blote oog bekeken. Dit doet de schoorsteenveger door met een lamp in het rookkanaal te kijken. Hierbij wordt beoordeeld of er veel aanslag is van roetdeeltjes.

In sommige gevallen is het niet mogelijk om in de schoorsteen te kijken. Een schoorsteenveger maakt dan gebruik van een camera zodat het rookkanaal goed in kaart kan worden gebracht.

Wilt u dat Schoorsteenveger Steenwijk bij u de schoorsteen komt inspecteren? Maak dan een afspraak via 0521 201 618.

Schoorsteen camera inspectie

Door minstens eenmaal per jaar uw rookkanaal te laten inspecteren met een camera kunnen wij in een vroeg stadium mankementen signaleren aan uw schoorsteen. Denk hierbij aan lekkages door breuken of beginnende scheuren.

Onze schoorsteenvegers controleren de gehele staat van het rookkanaal. Hierbij worden de eventuele verslepingen in het rookkanaal nagekeken en uiteraard brengen wij in kaart hoeveel roetaanslag er is. Daarnaast kunnen onze ervaren schoorsteenvegers zien of de doorsnede van het rookkanaal voldoende is voor de haard of kachel. Hierin adviseren wij u graag om veilig te kunnen stoken.

Wilt u uw rookkanaal laten inspecteren met behulp van een camera? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Steenwijk via 0521 201 618. Wij helpen u graag!

Schoorsteen laten inspecteren en vegen

Om zorgeloos te kunnen stoken raden wij aan om minimaal één keer per uw schoorsteen te laten inspecteren en vegen. Op deze manier weet u zeker dat er niks mankeert aan de schoorsteen. 

Wilt u zorgeloos gebruik maken van uw haard of kachel? Bel dan naar Schoorsteenveger Steenwijk op 0521 201 618.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Steenwijk? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Steenwijk.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Steenwijk.

Werkwijze Schoorsteenveger Steenwijk

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Steenwijk via 0521 201 618. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Steenwijk op 0521 201 618.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Steenwijk via 0521 201 618.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Steenwijk via 0521 201 618.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Steenwijk

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Steenwijk heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Steenwijk

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Steenwijk

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Steenwijk nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Steenwijk

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Steenwijk mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Steenwijk

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button