GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Veelgestelde Vragen

Wij helpen u om veilig en verantwoord te stoken!

Heeft u vragen over het onderhoud aan de schoorsteen? Onze ervaren schoorsteenvegers hebben de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet! 

Hopelijk hebben wij uw vragen hiermee beantwoord. Mocht u hierna nog steeds vragen hebben, neem dan gerust contact op via 0521 201 618. Schoorsteenveger Steenwijk helpt u graag!

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Veiligheid is de belangrijkste reden waarom u uw schoorsteen moet vegen, veiligheid van u en uw huisgenoten. Bij een goed onderhouden rookkanaal is de kans op een schoorsteenbrand aanzienlijk kleiner. 

Een schone schoorsteen stoot ook minder fijnstof en schadelijke roetdeeltjes uit. Het is daarom ook beter voor de luchtkwaliteit en het milieu! 

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?

Dit is afhankelijk van hoe vaak u gebruik maakt van uw haard of kachel. Stookt u dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. In het geval u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, dan raden wij u aan om het rookkanaal minimaal één keer per jaar te laten kuisen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Steenwijk via 0521 201 618. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?
U kunt bellen wanneer u wilt! Het is het hele jaar door mogelijk om uw schoorsteen te laten vegen. Houdt er rekening mee dat het vlak voor de wintermaanden een stuk drukker is. Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!
Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?
De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.

 

Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, de Schoorsteenveger Steenwijk komt graag bij u langs. Tijdens een schoorsteen inspectie brengen wij de gehele staat van uw rookkanaal in kaart. Hierbij wordt er gekeken naar mankementen of beschadigingen van de schoorsteen zoals losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat, of opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Onze schoorsteenvegers zijn in staat om beginnende problemen te signaleren en een betrouwbaar advies te geven om grotere schades te voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Steenwijk op 0521 201 618.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Bij een kachel of haard op hout komen bijvoorbeeld meer roetdeeltjes vrij dan bij een haard of kachel op gas. Maar bij elke brandstof worden er deeltjes uitgestoten bij ontbranding. Deze stoffen komen zowel binnen- als buitenshuis vrij. Dit kan inderdaad schadelijk zijn voor het milieu en de gezondheid. Ook is het zo dat buren en andere omwonenden er last van kunnen hebben.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
U voorkomt een schoorsteenbrand door het rookkanaal één of twee keer per jaar te laten vegen door een ervaren schoorsteenveger. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen vliegt niet zomaar in brand! Een schoorsteenveger signaleert ook andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals lekkages door scheuren.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Steenwijk via 0521 201 618.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Het zelf vegen van de schoorsteen is mogelijk maar dit raden wij niet aan. Er komt namelijk veel fijnstof en schadelijke roetdeeltjes vrij met vegen. Dit is schadelijk voor uw luchtwegen. Een ervaren schoorsteenveger weet wat hij doet, en met een professionele reiniging heeft u de zekerheid dat het op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met een schoorsteenbrand. We ervaren helaas regelmatig dat de verzekering de schade niet wil vergoeden vanwege achterstallig onderhoud aan de schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is geen goed teken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer, of een ongeschikte brandstof.

Het is ook mogelijk dat de wanden van het rookkanaal erg vervuild zijn met roetaanslag. Dit is erg gevaarlijk omdat deze roetdeeltjes vlam kunnen vatten met een schoorsteenbrand als gevolg.

Wij raden u aan om een schoorsteenveegbedrijf in te schakelen als u ziet dat er zwarte rook uit de schoorsteen komt. Een schoorsteenveger kan beoordelen of er sprake is van een gevaarlijke situatie. Voorkomen is beter dan genezen!

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?

Bij een schoorsteenbrand is het mogelijk dat de verzekaar vraagt om bewijsstukken omtrent het onderhoud van de schoorsteen. Als u dit niet aan kunt leveren kan het zijn dat de vezekering de schade niet wil vergoeden. 

Wij raden u daarom aan om uw schoorsteen minsten een keer per jaar te laten vegen. Daarmee ontvangt u jaarlijks een veegbewijs wat u, indien nodig, aan de verzekeraar kunt geven. Het is daarom ook van belang om het veegbewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij een schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Steenwijk via 0521 201 618.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Als er een vogelnest in uw schoorsteen zit, dan raden wij u aan om de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Het is verboden om een vogel te storen tijdens het broeden. Daarom moet er eerst gekeken worden of de vogel nog gebruik maakt van het nest. Als dit het geval is, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broeden mag het vogelnest verwijderd worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Werkwijze Schoorsteenveger Steenwijk

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Steenwijk? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Steenwijk.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Steenwijk.

Tarieven Schoorsteenvegen Steenwijk

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Steenwijk heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Steenwijk

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Steenwijk

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Steenwijk nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Steenwijk

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Steenwijk mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Steenwijk

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button